Bekke Recycling is een gerenommeerd en deskundig sloop- en recyclingbedrijf met een jarenlange ervaring. Bij ons staat kwaliteit en vertrouwen bovenaan.
Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan en u zult versteld staan van de ultieme combinatie van kwaliteit en prijs.

sliderbekke-3png

Historie Bekke Recycling/sloopwerken
Fa. Vrooijink gevestigd te Reutum Kerkstraat 103 m.i.v. 1938 ingeschreven bij de kamer van Koophandel voor Twente en Salland te Hengelo op 24-6-1944 door de toenmalige eigenaar E.F.A. Vrooijink.
Sinds 02-07-1975 is H.J Bekke in de zaak gekomen om samen met zijn zwager de werkzaamheden over te nemen van hun vader en schoonvader.
Onder de naam Vrooijink Bekke groeit het bedrijf verder uit tot een gerespecteerd sloopbedrijf die naast het slopen ook 2e hands bouwmaterialen verkopen . Vaak is pa Vrooijink te vinden op de zaak om overdag 2e hands bouwmaterialen te verkopen .
De verkopen worden opgeschreven in een sigaren doosje en aan het eind en als hij goed zijn best heeft gedaan is zijn beloning een nieuwe volle sigaren kistje .
Vanaf 01-01-1981 gaat H.J.Bekke zelfstandig verder onder de naam Bekke Sloopwerken.
Er worden nieuwe hallen gebouwd in Reutum om het materiaal uit de sloop droog op te kunnen slaan. Planken , balken , kozijnen etc. worden meegenomen voor een nieuw leven .
Het is een perfect voorbeeld van Recycling in de beginfase.
In 1993 wordt er een nieuwe hal gebouwd in Weerselo op het bedrijventerrein “De Echelpoel “. Saillant detail is dat de nieuw hal voor een groot deel gebouwd is met materiaal afkomstig uit de sloop.
Onder de naam Bekke Recycling wordt er een nieuw bedrijf opgestart voor de handel in gerecyclede producten zoals kunststof palen, planken , picknick sets maar ook worden er producten ontwikkeld zoals stoeptegels met gebroken puin als grindvervanger.

Als eerste bedrijf in Overijsel heeft Bekke zich toegelegd op asbestsanering en als eerste bedrijf in Overijsel reeds in 1995 toenmalige Komo procescertificaat voor het verwijderen van asbest danwel asbesthoudende materialen welke vanaf maart1996 wettelijk verplicht werd verkregen, dus reeds toen anticiperend op het komende Asbestverwijderingsbesluit.

Bekke Recycling is met recht jarenlange ervaring en terecht een deskundig bedrijf.

Naast de verplicht asbest certificaten SC 530 ( voorheen de BRL 50505 ) is Bekke gecertificeerd voor :

  • Sloop ( SVMS )
  • VCA
  • ISO

Al het personeel heeft vakopleidingen genoten zoals DTA en DAV.

Hoogtepunten waren toch wel het Koninklijk bezoek van Hare Majesteit de koningin op 20 augustus 1993 en het prive bezoek van de toenmalige prins en de nu huidige koning der Nederlanden op 2 februari 1994.